Liderul separatist Aslan Mashadov a fost ucis de fortele speciale al serviciilor federale de securitate ruse (FSB) in Cecenia, a anuntat ieri un purtator de cuvint al Statului Major al fortelor ruse din Caucazul de Nord, citat de AFP. "Confirm faptul ca Mashadov a fost ucis in satul Tolstoi-Iurt, unde au avut loc lupte. Mashadov se ascundea intr-un buncar sub una dintre casele din sat", a declarat generalul Ilia Sabalkin, care a precizat ca trupul fostului presedinte cecen a fost identificat. Postul de televiziune NTV a difuzat mai multe imagini cu cadavrul, al carui chip semana foarte mult cu cel al lui Mashadov.

Generalul Sabalkin a precizat ca liderul separatist a fost ucis in timpul unei operatiuni speciale conduse la Tolstoi-Iurt, la circa zece kilometri de capitala Groznii, gratie informatiilor date de combatantii separatisti capturati in ultimele zile in Cecenia. "Tinind cont de situatia aparuta, comandamentul fortelor federale a format de urgenta un comando din oamenii Ministerului de Interne si ai Ministerului Apararii", a declarat Sabalkin.

Aslan Mashadov se ascundea de fortele ruse de la inceputul celui de-al doilea conflict ruso-cecen, in 1999. Influenta sa printre combatantii ceceni scazuse in ultima vreme, Mashadov fiind considerat de analistii internationali un moderat prin comparatie cu comandantul cecen Samil Basaiev, suspectat ca a ordonat comiterea celor mai singeroase atentate din zona, printre care si tragedia de la Beslan.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.