China si Rusia planuiesc o misiune spatiala in octombrie 2009, in care sa exploreze planeta Marte, transmite Reuters.
Potrivit unui acord semnat luni cu ocazia vizitei la Moscova a presedintelui chinez Hu Jintao, un mic satelit chinez va fi lansat cu ajutorul unei rachete rusesti care va transporta si naveta ruseasca "Phobos Explorer", informeaza cotidianul China Daily.

Obiectivul misiunii este prelevarea de mostre de pe planeta rosie si de pe satelitul cel mai apropiat al acesteia, Phobos. Administratia spatiala nationala chineza considera acest proiect "o etapa importanta" in cooperarea spatiala dintre cele doua tari. In 2003, China a devenit a treia tara care a lansat un echipaj uman in spatiu, dupa SUA si fosta Uniune Sovietica. In ultimii trei ani, acest stat a realizat cu succes o a doua misiune in spatiu cu echipaj uman, cu propriile sale mijloace financiare. Programul spatial chinez prevede si misiuni pe luna, care ar putea demara anul acesta, prin lansarea unui satelit de explorare.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.