Administratorii spitalelor avertizeaza ca serviciile medicale sunt supuse unei mari presiuni
Est-europencele care au emigrat in Marea Britanie au dublat numarul gravidelor, in unele zone ale regatului, si au dus la cresterea masiva a numarului de avorturi, relateaza BBC. Responsabilii sistemului sanitar britanic spun ca presiunea este resimtita de catre centrele medicale si ca serviciile de sanatate sunt suprasolicitate, pana la punctul de a ceda.

Administratorii spitalelor avertizeaza ca serviciile antenatale si postnatale sunt supuse unei mari presiuni, in conditiile in care numarul emigrantilor din Est a ajuns la peste 500.000. Impactul pare a fi mai accentuat in afara marilor orase. Serviciul Britanic de Consiliere pentru Gravide (BPAS) afirma ca s-a inregistrat o crestere a numarului femeilor care doresc sa faca avort si ca Sistemul National de Sanatate si guvernul au nevoie de mai multe resurse pentru a face fata. in orasul Luton, din regiunea Bedfordshire, centrul medical al BPAS inregistreaza, lunar, circa 400 de pacienti noi, iar 80% din totalul acestora sunt emigranti.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.