Trupele americane vor incepe sa utilizeze bazele din Bulgaria in toamna anului 2007, a anuntat ambasadorul SUA la Sofia, John Beyrle.
Potrivit afirmatiilor sale, un contingent de circa 200 de militari vor ajunge mai devreme la unitatatile aeriene Novo Selo si Bezmer pentru a testa compatibilitatea bazelor construite in Bulgaria si Romania. Informatii neconfirmate oficial au precizat ca soldatii SUA se vor pregati pe poligoanele din apropierea orasului bulgar Sliven. Citat de cotidianul "Dnevnik", Beyrle a precizat ca venirea trupelor va fi precedata de semnarea de catre SUA a 12 acorduri aditionale la contractul de cooperare deja parafat.

Respectivele documente se refera la securitatea trupelor americane si la chestiuni administrative, precum taxele vamale. Aceeasi publicatie "Dnevnik" sustine ca Pentagonul si Ministerul bulgar al Apararii negociaza in prezent continutul textelor in cauza. in Romania, primul grup de militari americani este asteptat in vara anului 2007, in conditiile in care Bucurestiul a incheiat deja acordurile aditionale. Numarul total al militarilor SUA desfasurati in Romania si Bulgaria va atinge cifra de 2.500-3.000 de oameni.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.