Fostul vicepresedinte al SUA Al Gore, cistigator al Premiului Oscar pentru un documentar despre incalzirea globala, a avertizat, in Congres, ca este vorba de o urgenta planetara reala.

Al Gore a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace, iar candidatura sa la presedintia Statelor Unite este speculata la Washington. El a sustinut, in fata unei comisii a Camerei Reprezentantilor si a unui comitet al Senatului, necesitatea unor masuri urgente pentru combaterea incalzirii globale. Gore a vorbit despre riscul cresterii nivelului marilor, intensificarea furtunilor, cresterea numarului incendiilor de padure si a cerut blocarea imediata a nivelului emisiilor de dioxid de carbon. SUA ar trebui sa reduca drastic emisiile de carbon, cu cel putin 90% pina in 2050, sustine politicianul, care propune si introducerea unei taxe pentru aceste emisii.

Pro si contra

Al Gore, fost congresman democrat, apoi vicepresedinte in administratia Clinton, a atras un public numeros, care a ocupat trei camere suplimentare in timpul audierii. Senatorul republican James Inhofe, unul dintre criticii ideii ca activitatea umana provoaca incalzirea globala, a insistat ca Gore sa se angajeze ca va reduce consumul de energie al locuintei sale pina la nivelul unei locuinte medii americane, fara a plati compensatii pentru emisiile de dioxid de carbon, "pacalelile folosite de bogati".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.