Ministrul de Externe ucrainean a fost inlocuit ieri, dupa aproape doua luni
Moscova isi tine aproape aliatii de la Kiev, refuzand sa primeasca vizita presedintelui Viktor Iuscenko, relateaza cotidianul Kommersant, potrivit caruia Kremlinul ar fi anulat in ultimul moment intrevederile oficialului ucrainean cu omologul sau rus, Vladimir Putin, prevazute pentru ieri. Ramas la sol, liderul de la Kiev a profitat de ocazie pentru a face ordine pe scena politica ucraineana, nominalizand un nou ministru de Externe, de data aceasta pe placul Radei Supreme.

Liderul prooccidental de la Kiev, Viktor Iuscenko, a facut, ieri, cale intoarsa de la aeroport, dupa ce Administratia de la Moscova a decis sa amane vizita sa in Capitala rusa, pe motiv ca aceasta ar contribui mai mult la consolidarea pozitiei sale pe plan intern decat la intarirea relatiilor bilaterale, sustine cotidianul Kommersant. Incidentul a fost mascat de un niznai total, noteaza publicatia rusa, potrivit careia Presedintia moscovita ar fi negat existenta vreunei programari de acest gen. "Ce vizita? Nu a fost nici o vizita a presedintelui Ucrainei programata pentru miercuri (ieri, n.red.)", a fost replica Kremlinului la curiozitatile publicatiei ruse, sursele Kommersant afirmand, in schimb, ca Iuscenko ar fi trebuit sa inceapa, ieri, o vizita de doua zile la Moscova, planificata in cele mai mici detalii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.