Responsabili israelieni de securitate si de salvare publica au decretat pentru astazi, marti 20 si maine, miercuri 21 martie 2007, un exercitiu in conditii de atac terorist cu arme conventionale si neconventionale si explozii ale unor rachete in diferite locuri din tara.
Este primul exercitiu militar de amploare efectuat pe intreaga tara, cu participarea Armatei, Politiei, Serviciului medical "Maghen David", serviciilor de pompieri, diferitelor birouri guvernamentale si serviciilor de securitate, primariilor locale etc. La ora 14, tot centrul si sudul Israelului, inclusiv marile orase Tel Aviv, Ierusalim, Beer Sheva, Natania, Holon, Ramat Gan, Ranaana, Rishon Lezion, Petah Tikva, Ashkelon, Dimona etc., vor fi alertate de sunetele stridente si prelungi (vreme de un minut si jumatate) ale sirenelor de razboi si populatia va fi indreptata spre adaposturi.

Factorii de securitate doresc sa evalueze prin acest exercitiu iesit din comun capacitatile de reactie ale populatiei in cazul unui atac cu rachete. Intre alte exercitii va fi actionat urmatorul scenariu: o racheta loveste o cladire si cele trei etaje se prabusesc, imediat la fata locului sosesc fortele de securitate si de salvare incercand sa scoata ranitii de sub daramaturi. Intr-un alt scenariu, o racheta loveste in plin Centrala electrica "Reading" de pe malul Mediteranei, la Tel Aviv, provocand numeroase victime.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.