Sondajele arata ca irakienii devin din ce in ce mai pesimisti, considerind ca duc o viata mai proasta decit pe vremea lui Saddam.

Aniversarea, astazi, a patru ani de la declansarea actiunilor militare americane din Irak ii gaseste pe irakieni mult mai deprimati decit in aceeasi zi a anului trecut sau in urma cu doi ani. Mai putin de 40% dintre respondentii unui sondaj BBC realizat in tara sfisiata de violente sectare considera ca au o viata buna, in comparatie cu 71% citi se considerau multumiti in urma cu doi ani. Doar 26% dintre respondenti se considera in siguranta in propriul lor cartier. Multi dintre irakieni au recunoscut ca evita sa se deplaseze in locuri aglomerate, cum ar fi pietele, si ca nu si-au mai trimis copiii la scoala de teama atentatelor. Cu toate acestea, majoritatea irakienilor considera ca ceea ce se intimpla la ei in tara nu este un razboi civil.

Fara incredere in americani

51% dintre irakieni sustin ca atacurile asupra fortelor coalitiei sint justificate, iar doar 18% au incredere in acestea. Totusi, doar 35% dintre locuitorii Irakului considera ca trupele ar trebui sa paraseasca tara acum. Alti 63% considera ca trupele straine ar trebui sa plece de-abia dupa ce va fi asigurata securitatea in Irak.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.