Presedintele polonez Lech Kaczynski a anuntat ca tara sa va semna Declaratia de la Berlin, document ce va fi aprobat saptamana viitoare de cei 27 de membri ai Uniunii Europene, cu prilejul aniversarii a 50 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma, informeaza agentia EFE.
"Am decis sa semnam documentul, desi acesta nu va cuprinde, cum doream si ceream, o referire la valorile crestine", a spus presedintele Kaczynski, intr-un interviu acordat televiziunii publice poloneze, in care a facut un bilant al rezultatelor vizitei cancelarului german Angela Merkel in Polonia. Presedintele polonez a subliniat ca tara sa a avut si un alt gest de buna vointa la adresa presedintiei germane a UE, avand in vedere ca a acceptat ca actualul text al Tratatului european sa fie luat ca punct de plecare al negocierilor asupra viitorului Tratat Constitutional. "Am fi dorit sa se inceapa de la zero, dar am acceptat ca textul existent sa serveasca drept baza a negocierilor, ceea ce nu inseamna ca suntem de acord cu continutul si ca nu vom incerca sa negociem o modificare", a avertizat el.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.