Oamenii din Zimbabwe fug spre Europa, morgile tarii sint pline pina la refuz, opozitia este blocata in interiorul tarii, dictatura lui Mugabe ucide, foametea domneste, speranta de viata nu depaseste 37 de ani.

Zimbabwe aluneca vertiginos spre haos. Primul semn: morgile pline, pentru ca orice voce impotriva partidului la putere si a presedintelui Mugabe este amutita, pentru ca familiile nu au bani sa plateasca taxele de scoatere din morga si inhumare, pentru ca oamenii nu mai pot plati pentru medicamente si sint lasati sa moara in spitale. Rudele celor bolnavi ii inscriu pe acestia sub nume fictive pentru ca, in cazul cel mai probabil ca mor mai devreme sau mai tirziu, sa nu fie chemati sa plateasca serviciile de morga.

Fuga spre Europa

Foametea si regimul lui Mugabe alunga tot mai multi oameni spre Europa, in special spre Marea Britanie, dar si spre tari din Africa unde pot gasi de munca: Namibia, Botswana si, mai ales, Africa de Sud. Potrivit estimarilor, aproape trei milioane de oameni au parasit deja Zimbabwe, adica doua treimi din populatia capabila de munca, de la doctori si profesori pina la tarani si soldati.

Cea mai mare inflatie din lume

Zimbabwe detine acum recordul mondial la rata inflatiei - un dolar SUA ajunge oficial la 250 de dolari Z, dar pe piata neagra atinge acum 12.000 de dolari Z.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.