Finlandezii si-au ales ieri deputatii. Ultimele sondaje dadeau un usor avans partidului de centru, al premierului Matti Vanhanen , fara a-i pronostica o victorie ferma.
Dimpotriva, studiile au schitat o situatie delicata, liderii tuturor celor trei formatiuni politice ale tarii avand sanse sa ajunga in fotoliul de sef al Guvernului. Oricum, in aceasta tara fruntasa in numeroase domenii de activitate, opinia publica s-a aratat interesata nu atat de cifrele statistice, de bilantul Cabinetului si de evolutia indicilor economici, cat de viata privata a premierului Vanhanen. Nici nu e de mirare, de altfel, avand in vedere ca in 2005 o revista pentru femei l-a declarat pe Vanhanen cel mai "sexy barbat". in plus, pe plan profesional, munca premierului a fost calificata ca "pozitiva" de peste 80 la suta din alegatori. Divortat, tata a doi copii, Vanhanen a recunoscut ca si-a ales ultima partenera pe un site de intrevederi, legatura rupta ulterior printr-un simplu SMS. Marturiile acestei tinere femei, cuprinse intr-o carte intitulata "Mica prietena a prim-ministrului", tocmai au vazut lumina tiparului.

Sub mandatul lui Vanhanen, puterea de cumparare a crescut in medie cu patru procente pe an, fiscalitatea s-a diminuat cu o suprimare a impozitului pe avere, datoria externa a fost redusa, in timp ce reforma pensiilor a inregistrat rezultate nesperate. somajul cunoaste cel mai scazut nivel din ultimii 15 ani.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.