Premierul italian Romano Prodi si presedintele rus Vladimir Putin au batut palma, la Bari, in privinta unui acord extrem de important pentru ambele parti in domeniul energiei.
Documentul semnat ieri, la Bari, intre reprezentantii companiei ruse Gazprom si ai celei italiene ENI confera, pentru prima data, Rusiei, dreptul deplin de a vinde direct gaz rusesc consumatorilor italieni. La randul sau, grupul italian ENI primeste astfel permisiunea de a obtine petrol din Rusia.

Agenda vizitei lui Putin in Italia a inclus si intrevederea, de luni seara, cu Suveranul Pontif, cu acest prilej liderul de la Kremlin daruindu-i Papei o icoana cu Sfantul Nicolae si transmitandu-i "salutarile Patriarhului" Alexei al II lea al Rusiei. Vaticanul, care astepta, cu siguranta, si invitatia ca Papa Benedict al XVI-lea sa viziteze Rusia, a calificat intalnirea drept "pozitiva" si "cordiala".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.