Unii dintre specialistii rusi aflati in Iran pentru constructia centralei nucleare de la Bushehr au inceput sa paraseasca teritoriul acestei tari, a anuntat agentia rusa pentru energie nucleara, citata de Mediafax.
Agentia anuntase recent ca unitatea de la Bushehr, in valoare de un miliard de dolari, nu va intra in functiune in septembrie, asa cum fusese planificat, iar livrarea de combustibil, programata pentru martie, nu va avea loc, intrucat partea iraniana a intarziat platile cu doua luni. Compania rusa Atomstroiexport, contractantul principal, a declarat ca va continua o parte a lucrarilor de constructie, chiar si in conditiile dificultatilor de ordin financiar, semnaland, totusi, ca situatia creata este critica pentru proiect. Conducerea departamentului pentru constructia centralei Bushehr, apreciaza ca partea rusa "nu mai poate astepta o decizie iraniana", avertizand ca amanarea finantarii proiectului va avea "consecinte ireversibile".Teheranul nu se lasa intimidat.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.