Sute de protestatari au demonstrat in fata ambasadei SUA din Mexico City impotriva razboiului din Iraq si a politicii fata de America Latina. Acestia au ars steaguri nord-americane si au aruncat cu pietre in politistii care pazeau cladirea.

Autoritatile au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa multimea. S-au imregistrat mai multi raniti, incusiv ofiteri de politie.

Protestele au inceput la cateva ore dupa ce Bush a promis ca va schimba controversatele legi in privinta imigratiei, in timpul discutiilor cu presedintele mexican Felipe Calderon. SUA are in plan constructia unui gard de sute de kilometri pentru a opri imigratia ilegala. Calderon a criticat aspru aceasta masura, spunand ca imigratia nu poate fi oprita printr-un gard. Bush nu este dispus sa faca mai multe concesii decat se fac acum prin programul guest-worker in care sunt inclusi mexicanii care traiesc deja ilegal in Statele Unite. Pe agenda dicutiilor de doua zile dintre cei doi presedinti figureaza si controversata problema a traficului de droguri. Turneul presedintelui american in America de Sud a fost punctat de proteste in fiecare tara pe care a vizitat-o.

Dupa Brazilia, Uruguay, Columbia si Guatemala, Mexicul a fost ultima sa destinatie inainte de intoarcerea in tara.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.