Dupa ce Putin si esalonul doi din Kremlin au facut declaratii dure la adresa politicii externe a SUA, Casa Alba incearca sa puna capat ingrijorarilor rusesti

Oficialii americani vor bate mai des drumul la Kremlin.

Administratia Bush a decis sa incerce sa reincalzeasca relatiile cu Moscova, dupa ce reprezentantii Kremlinului s-au exprimat foarte dur la adresa diverselor aspecte ale politicii internationale a SUA. Principala problema, din punctul de vedere al Moscovei, o reprezinta decizia americana de a plasa elemente ale sistemului de aparare antiracheta in fostele satelite sovietice, Cehia si Polonia. Rusia este iritata insa, de multa vreme, si de sprijinul american pentru extinderea NATO catre est. De asemenea, cele doua foste rivale au opinii diferite asupra metodelor ce ar trebui adoptate pentru a impiedica Iranul sa obtina arma nucleara.

Discutii private

Inalti oficiali ai administratiei americane, citati de "International Herald Tribune", au declarat ca initiativa americana consta in angajarea liderilor rusi in discutii bilaterale, in cadrul carora Washingtonul sa isi explice mai bine politica externa.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.