Desi stirea a facut deja inconjorul Israelului, nu am putut obtine nici o confirmare de la oficialitatile israeliene privind acuzatia ca agentii Mossadului, impreuna cu CIA, ar fi rapit un general iranian, la Istanbul. Ca intotdeauna in asemenea cazuri, Mossadul nu confirma si nici nu infirma stirile publicate de mass-media internationala.
Televiziunile israeliene au inceput inca de saptamana trecuta sa relateze despre rapirea generalului iranian in rezerva Ali Reza Asgari, iar ziarele au publicat povestea pe larg abia ieri. Aflat intr-o vizita in Turcia, responsabilul iranian, in varsta de 63 de ani, a disparut din hotelul din Istanbul in urma cu cateva saptamani. Alertata, Politia turca nu a reusit sa-i dea de urma. O echipa speciala a serviciilor secrete iraniene s-a deplasat la Istanbul, dar nici iranienii nu au reusit sa afle ceva. Teheranul si responsabilii din lumea araba acuza Mossadul si CIA ca l-ar fi rapit pe generalul iranian, fost ministru-adjunct al Apararii, care s-a aflat o vreme in Liban, unde era responsabil cu legaturile speciale dintre Iran si Hezbollah.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.