Tragedia din Darfur, primul conflict provocat de incalzirea globala, sustine miliardarul

Miliardarul american George Soros a prezis "sfarsitul civilizatiei occidentale" in cadrul unui recent interviu pe care l-a acordat presei cu prilejul lansarii ultimei sale carti intitulate "The Age of Fallibility"("Vremuri incerte"). Autorul considera tragedia din Darfur primul conflict generat de incalzirea globala si lupta feroce pentru resurse, relateaza "La Nueva España".

Gurul finantelor, George Soros, a prezis saptamana trecuta, la New York, "sfarsitul civilizatiei occidentale", cu ocazia unui interviu acordat presei la lansarea ultimei sale carti, "The Age of Fallibility". "Ce urmeaza? Cine stie. Dar incalzirea globala, amenintarea nucleara, criza resurselor si razboiul impotriva terorismului sunt pericole care arata ca exista o mare probabilitate ca civilizatia occidentala sa se indrepte catre sfarsit", a spus Soros.

Islamul nu va fi cultura dominanta

Magnatul, care respinge ideea ca Islamul se va transforma in noua cultura dominanta, spune ca "un simptom" al acestei perspective este tragedia din Darfur (vestul Sudanului), primul conflict provocat de incalzirea globala si "lupta feroce pentru resurse". "Ceea ce s-a intamplat la Darfur este o confruntare intre crescatorii nomazi si agricultorii sedentari care isi disputa resursele unui pamant amenintat de desertificare. Nu exista loc pentru toti si, din aceasta cauza, conflictul se extinde in Ciad", explica Soros.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.