Premierul britanic Tony Blair a spus ca regreta ca a provocat o “incertitudine” politica anuntand ca se va retrage in curand din functie, potrivit unui interviu in The Observer, relateaza AFP.

Blair nu a precizat data retragerii din functie, dar a declarat ca nu va mai fi la Downing Steet in septembrie anul acesta pentru congresul anual al sindicatelor. "Nu am dorit sa ne trezim intr-o situatie caracterizata de incertitudine", a spus premierul, in functie din 1997.
"Exista o dezbatere daca a fost bine sa spun ca nu voi candida pentru al patrulea mandat, dar cred ca as fi avut alte probleme daca nu as fi facut-o", a explicat el.

Decizia "nu a fost usoara, dar sunt sigur ca nu ar fi fost usor nici daca nu as fi spus asta", a subliniat Blair. Thatcher a spus mereu ca nu se va retrage, iar oamenii ii puneau tot timpul aceasta intrebare, dar in final a fost obligata sa o faca", a spus el Margaret Thatcher s-a retras dupa ce a pierdut un vot intern pentru conducerea Partidului Conservator in 1990, dupa 11 ani petrecuti in functia de premier.

Blair a spus ca principala controversa din mandatul sau - implicarea in razboiul din Irak - se va incheia cand va parasi postul. In 2005, la alegerile legislative in urma carora majoritatea laburistilor a fost redusa, "Irakul a fost un factor". Dar "intr-un fel, cand voi pleca acest factor va pleca impreuna cu mine", a notat premierul.

"Responsabili ai laburistilor se tem acum de un razboi civil deschis" in cadrul partidului, pentru preluarea functiei de premier, a spus The Observer, fara sa-si citeze sursele.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.