O cantitate de explozibili depozitati in locuinta unui director al unei mine de carbuni din China a sarit in aer accidental, ucigandu-l pe proprietar si cel putin 20 de copii de la o scoala primara din apropiere.
Deflagratia s-a produs in localitatea Kecheng din provincia Shanxi, una dintre principalele regiuni miniere din China, potrivit presei locale. "Elevii aflati intr-o clasa au fost ingropati de vii", a relatat ziarul "Commercial News", potrivit caruia cel putin 20 de copii si-au pierdut viata. Directorul exploatarii miniere, Lu Maolin, a fost ucis pe loc, iar sotia lui a fost ranita. De asemenea, numerosi elevi au fost internati cu rani grave.

Industria miniera din China inregistreaza cele mai multe accidente de munca, din cauza utilajelor invechite. Tara se confrunta cu sute de decese provocate anual de proasta utilizare a explozibililor folositi in minerit, constructii si in fabricarea petardelor si a focurilor de artificii.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.