Presedintele Putin isi promoveaza favoritii in cursa prezidentiala din 2008, aducind aminte de miscarea similara facuta de Boris Eltin in 1999.

Ministrul rus al apararii, Serghei Ivanov, a fost numit joi de presedintele Vladimir Putin in functia de prim-vicepremier insarcinat cu conducerea industriei militare si "a unei parti din sectorul civil al economiei". Noua functie ii va oferi lui Ivanov o vizibilitate egala pe scena politica interna cu cea a principalului contracandidat la alegerile prezidentiale din 2008, prim-vicepremierul Dmitri Medvedev. "Ivanov pare sa fi realizat ca Apararea iti ingroapa sansele electorale, din cauza imaginii negative pe care o are", comenteaza analistul rus Aleksander Glots, citat de "Ria Novosti".

Portret de presedinte

Conform datelor oficiale, Ivanov a fost spion KGB la Helsinki, in 1985, iar apoi in Kenya si Suedia si se presupune ca ar fi executat misiuni si in Marea Britanie. In perioada in care Vladimir Putin a condus FSB (fostul KGB), Ivanov a primit functia de director adjunct al serviciului, ajungind la gradul de general-colonel. Incepind din 2001, Ivanov a preluat portofoliul Apararii, unde s-a remarcat prin sustinerea liniei dure a politicii externe a Kremlinului. Fiul sau, Serghei Sergheievici, este, la doar 24 de ani, vicepresedinte al bancii Gazprombank.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.