Consilierul pe economie al candidatului socialist Segolene Royal la alegerile prezidentiale din Franta a demisionat miercuri, provocand noi probleme pentru echipa de campanie, relateaza Reuters.
Eric Besson, secretar national al Partidului Socialist pentru economie si taxe, a confirmat decizia, dar a refuzat sa faca alte comentarii. Besson a avut un rol-cheie in evaluarea celor 100 de propuneri pe care Royal le-a prezentat intr-o reuniune electorala, duminica. Programul va costa 35 de miliarde de euro (46 miliarde de dolari), iar dreapta spune ca multe dintre promisiuni nu ar fi finantate in totalitate. Demisia nu este o veste buna pentru Royal, care in sondaje este devansata de rivalul de centru-drepta Nicolas Sarkozy. Royal spera sa foloseasca programul prezentat saptamana trecuta pentru a revitaliza campania marcata de gafe si dispute interne. Oficialii partidului au negat ca aceasta demisie ar ilustra divergente in echipa lui Royal in privinta costurilor, dar recunosc ca exista unele dispute in partid in legatura cu urmatoarea faza a campaniei electorale. " Nu este nicio o problema de substanta. Toti s-au pus de acord in ceea ce priveste costurile", a spus Stephane Le Foll, seful de echipa al prim-secretarului Partidului Socialist, Francois Hollande.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.