Riscul unor atentate teroriste in Europa se mentine la cote ridicate, fiind "in crestere constanta", in special din cauza razboiului din Irak, a avertizat judecatorul antiterorist francez Jean-Louis Bruguiere. in opinia lui, recent anuntata alianta dintre Al-Qaeda si gruparea algeriana GSPC constituie o amenintare deosebit de grava. "Grupul algerian intentioneaza sa lanseze atacuri in Europa, cu precadere in Franta, Italia si Spania, urmarind in acelasi timp destabilizarea Africii de Nord", a spus el la New York.

"Actorii jihadului s-au radicalizat si incearca sa demonstreze ca mijloacele lor de lupta nu s-au diminuat dupa 11 septembrie", a afirmat magistratul francez. intre timp, cotidianul "The Washington Post" scria ca atentatele de la Istanbul, din 2003, au fost ultimele autorizate direct de seful Al-Qaeda, Osama ben Laden. Un semnal similar de alarma fusese tras in ajun, de expertii suedezi, pentru care tarile aflate in cel mai mare pericol sunt Marea Britanie - din cauza numeroasei sale comunitati pakistaneze - si Franta.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.