Inflatia in Zimbabwe a continuat sa creasca in ultimii opt ani, ajungind la procentul-record de 1.593,6% in luna ianuarie 2007, cea mai mare din lume, la ora actuala.

Preturile la curent electric, gaz si petrol au contribuit decisiv la cresterea inflatiei, an de an, potrivit Biroului Central pentru Statistica din Zimbabwe. In privinta inflatiei lunare, aceasta a crescut la inceputul lui 2007 cu 45,4%, comparativ cu 36,3% cit a crescut in luna decembrie. Tara are o rata a somajului mai mare de 80% si deficite mari la capitolele petrol si hrana. Tensiunile politice au crescut o data cu problemele muncitorilor din mediul urban: preturi mari la bunuri de larg consum, transport public si servicii medicale.

Sanatatea si educatia, la pamint

Cadrele sanitare intra periodic in greva, in spitalele de stat, din cauza salariilor mici sau a faptului ca nu sint platite, iar acum acestora li s-au alaturat si o parte dintre profesori. Saptamina trecuta, sindicatul angajatilor guvernamentali a cerut revizuirea salariilor tuturor functionarilor publici si a amenintat cu proteste de strada.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.