Roger Greenlee (64 de ani) traieste de 22 de ani pe strazile americane, din mila publica, fiind unul dintre veteranii homeless.
Incaltat cu niste adidasi negri socojiti si purtand blugi soiosi si o pufoaica albastra veche, Greenlee s-a aciuat in ultima vreme la New York, unde figureaza in scriptele Primariei printre cei 3843 de cetateni lipsiti de un acoperis deasupra capului. Batranul s-a trezit insa brusc vedeta, dupa ce anticarul Karl Kemp l-a dat in judecata, pretinzandu-i despagubiri de… un milion de dolari, pe motiv ca ii goneste clientii stand in fata magazinului sau. Caci Greenlee si-a incropit un adapost pe elitista Madison Avenue, una din strazile cele mai luxoase din lume. Pe homeless nu l-au atras insa aici vitrinele stralucitoare ale boutique-urilor Versace, Prada sau Armani, ci… gura de aerisire din dreptul anticariatului lui Kemp, pe unde este evacuat aer cald, la temperatura de 30 de grade. Or, in zilele friguroase, ce-ar fi mai nimerit decat sa-ti incalzesti oasele gratis? Proprietarul anticariatului nu gandeste insa la fel, ci, scandalizat de "comportamentul antisocial" al nedoritului sau vecin, l-a reclamat la tribunal, pretinzand astronomica suma de 1 milion de dolari, ca despagubire pentru ca i-ar fi afectat afacerea. Povestea a facut incojurul Americii, provocand stupefactie. Si miliardarul Edward Baron Cohen (89 de ani) s-a declarat revoltat de acest proces, oferindu-se sa plateasca el milionul de dolari care-i este cerut cersetorului. Intreg scandalul are si o latura pozitiva: gratie publicitatii care i-a fost facuta, Greenle a reusit sa-si regaseasca fratele, pe Roy (54 de ani), din Albion, Pennsylvania, de care nu mai stia nimic de 30 de ani. Roy a declarat, referindu-se la procesul intentat fratelui sau, ca anticarul Kemp este "ultimul om"! In schimb, pe Greenlee, actiunea in justitie il lasa indiferent. El stie ca oricum n-are de unde plati atatia bani. Reclamantul Kemp nu se lasa insa si, pana sa afle verdictul instantei, a decis sa mute gura de aerisire, in spatele magazinului.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.