Doi noi virusi - de tipul HIV, ce provoaca SIDA - au fost descoperiti de cercetatorii americani in sangele unor vanatori sau consumatori de carne de maimuta din Camerun.

Omenirea s-a pricopsit, de fapt, cu 6 virusi din acest tip, de la primate, dar numai doi dintre acestia ramasesera necunoscuti pana in prezent. Afirmatia apartine cercetatorului Nathan Wolfe, de la institutul american John Hopkins Bloomberg din Baltimore, si a fost reluata de "New Scientist". Este vorba despre virusii HTLV-3 si HTLV-4, din asa-numitele "celule limfotrofice T". Acestia se aseamana cu deja cunoscutii virusi din aceeasi specie (HTLV - 1 si 2), care provoaca boli de cancer si boli inflamatorii sau neurologice. Virusii de tipul HTLV sau HIV isi insereaza materialul lor genetic pe ADN-ul unei celule-gazda din organism. Provenienta virusilor HIV la oameni a fost detectata intr-un virus "omolog" de maimuta, SIV. Altfel spus, HIV este varianta umana a SIV-ului de la primate.

22 DE MILIOANE DE VICTIME

Virusii deja cunoscuti - HTLV 1 si 2 - sunt numiti "virusi globali". Ei au infectat pana in prezent 22 de milioane de oameni din lumea intreaga. Cercetatorii americani incearca acum sa afle daca si noii virusi HTLV - 3 si 4, chiar daca nu sunt inca o amenintare pentru sanatatea globala, sfarsesc in organismul uman contaminat de virusul primatelor sau daca acestia se transmit si intre organismele umane, la fel cum se transmite virusul HIV.

Sursa: Ziarulcn.comTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.