Suha Arafat - fosta Prima Doamna a Autoritatii Nationale Palestiniene (ANP) - a facut saptamana aceasta o dezvaluire socanta in ziarul arab Ashar Al-Awsat, in care afirma ca defunctul ei sot, Yasser Arafat, "n-a murit clinic, ci in momentul in care a fost declarat mort el se afla in stare de coma diabetica". Un bun prieten al familiei Arafat, Susan Abu Hussein, insista, de asemenea, in paginile aceluiasi ziar, ca doctorii francezi considerau ca "Abu Ammar" (numele de luptator al lui Arafat) poate fi pus pe picioare.

Aceasta mai sustine ca, si la 40 de zile dupa ce Arafat intrase in coma, el ar fi putut sa-si revina. O astfel de parere este impartasita si de unii medici tunisieni, carora le acorda crezare vaduva lui Arafat. Un timp indelungat, Suha Arafat nu a dat nici un interviu, refuza cu obstinatie sa raspunda la apelurile telefonice si chiar sa intre in vorba cu strainii. Vaduva "primului presedinte al ANP" sustine ca nu doreste sa fie implicata in nici o "batalie", doar ca doreste ca lumea sa cunoasca intregul adevar despre imprejurarile in care a murit sotul sau, scrie ziarul arab.

De fapt, ea spune ca Arafat avea sanse sa iasa din coma, dar ca a fost deconectat de la aparatele care sustineau functiile vitale ale organismului sau fie la solicitarea conducerii palestiniene, fie a celei franceze. Potrivit publicatiei citate, Suha Arafat atribuie responsabilitatea pentru moartea "sotului ei cu zile" fostului premier palestinian Ahmed Qorey si presedintelui francez Jacques Chirac. In prezent, Suha locuieste in palatul presedintelui tunisian, Zine El Abidine Ben Ali, care i-a propus sa-i acorde si rezidenta Tunisiei, ca sa nu mai fie un simplu musafir in tara sa.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.