O banda de gangsteri care facea trafic cu cadavre ale femeilor, pe care le vindeau ca mirese pentru barbatii care murisera inainte sa se insoare, a fost arestata in China, relateaza presa britanica. Traditia chineza spune ca barbatii neinsurati pot fi foarte fericiti dupa moarte, daca sunt inhumati alaturi de o tanara care sa intruchipeze, simbolic, mireasa pe care nu au avut-o niciodata.

Recentele arestari au scos la lumina faptul ca "pe piata neagra", femeile au mai multa valoare moarte decat vii.

Unul dintre traficanti, Yang Dongyan, de 35 de ani, a fost arestat la inceputul lunii ianuarie in provincia Sha'anxi pe cand juca carti cu copiii sai. Aflat in inchisoare, Yang nu s-a aratat deloc cuprins de remuscari ca a comis doua asasinate. El a declarat reporterilor de la un cotidian chinez ca "am vrut doar sa fac niste bani. Este o metoda foarte rapida de a te imbogati. Am fost arestat prea repede, pentru ca daca nu as fi fost prins, planuisem sa mai fac niste afaceri similare de cateva ori".

Au mai fost arestati si alti complici, Liu Shengbao si Hui Haibao, precum si Li Longsheng, un pretins antreprenor de pompe funebre, care negocia si furniza trupurile neinsufletite familiilor indoliate.

Zhang Yanjun, seful Politiei din comitatul Yanchuan, a declarat ca "am fost norocosi ca am reusit sa dam de capat acestui caz in asa scurt timp, pentru ca altfel cine stie cate femei ar mai fi fost ucise. Acesti infractori credeau ca au descoperit o cale foarte rapida de imbogatire, si, in loc de asta, sunt pasibili de pedeapsa cu moartea".

"Traficantii de mirese" profitau de superstitiile taranilor chinezi care, conform unor traditii antice, cred ca fiii lor care au murit nu pot fi fericiti in viata de apoi daca sunt inhumati singuri.

Nu este deloc neobisnuit in unele sate din China ca o familie sa dea sfara in tara ca are nevoie de trupul neinsufletit al unei femei pe care sa o inhumeze alaturi de fiul lor decedat. Dupa ce are loc o ceremonie de casatorie a "mirilor" decedati, cei doi sunt inhumati impreuna.

Acest cult ancestral al mortii este o traditie care acopera mai multe aspecte ale vietii chinezilor. Unul dintre cele mai importante festivaluri din China este cel al Mortilor, cand familiile viziteaza mormintele rudelor decedate, curata zona si ard diverse ierburi. Pentru ca acestia cred ca spiritul continua sa traiasca si dupa moarte, la inmormantari, rudele celui decedat ard bani de hartie si diverse modele in miniatura de masini si alte mici obiecte de lux de care cei morti ar putea avea nevoie in timpul vietii de dincolo.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.