Exploratori canadieni si britanici au avut surpriza sa fie intampinati in punctul cel mai izolat din Antarctica, Polul Inaccesibilitatii, de un bust al lui Lenin, au povestit ei pe internet, relateaza AFP. Aceasta echipa este prima care ajunge pe jos la Polul Inaccesibilitatii, cea mai indepartata zona a Antarcticii de mare. "Cand am ajuns la circa 6 kilometri de destinatia noastra semnalata de sistemul GPS, am remarcat un punct negru la orizont", au indicat aventurierii, trei britanici si un canadian, pe site-ul lor.

"Pe masura ce ne apropiam, a inceput sa apara silueta unui bust. Nu ne venea sa credem, pentru ca de 48 de ani nu ar fi trebuit sa mai ramana decat un troian de zapada", au adaugat ei. Bustul lui Lenin era asezat pe hornul unei vechi cabane, la circa 2 metri deasupra nivelului zapezii. Din material plastic, el nu poarta nicio urma de inghet, ca si cum ar fi acolo de ieri, au povestit exploratorii.

Echipa a atins Polul Inaccesibilitatii vineri, dupa un parcurs de sapte saptamani si 1.600 de kilometri printre gheturile Antarcticii. "Este atat de suprarealist! Suntem toti atat de obositi, incat ne-am montat cortul sub privirea de inchizitor a lui Lenin", au afirmat ei. O expeditie sovietica, care a utilizat vehicule motorizate, a atins Polul Inaccesibilitatii in 1958. Membrii sai au instalat o mica tabara si bustul lui Lenin.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.