Reprezentantii celor doua mari factiuni palestiniene s-au intalnit in Siria pentru convorbiri calificate drept cruciale de analisti. Menite sa puna capat luptelor pentru putere si sa duca la crearea unui guvern de unitate nationala, convorbirile s-au incheiat fara un acord final dar ambele parti afirma ca au facut progrese.

Khaled Meshaal, unul dintre membrii marcanti ai miscarii Hamas, aflate in fruntea guvernului palestinian, a declarat ca divergentele persista dar ca ele ar putea fi rezolvate.

"Confirm ca am fost invitati sa cream un guvern de unitate nationala. Dar respingem ideea unor granite temporare, ale unui stat temporar" - a spus liderul Hamas.

Presedintele palestinian Mahmud Abbas, liderul miscarii Fatah, a precizat ca discutiile vor continua.

"Am discutat despre unitatea guvernului. Vom incheia aceste discutii la intoarcearea in Gaza."

"Am abordat si problema activarii si reconstruirii Organizatiei pentru Eliberarea Palestinei. Acest lucru va trebui facut in viitorul foarte apropiat" - a spus presedintele Abbas.

Ambii lideri au cerut incetarea conflictelor violente din ultimele luni in care si-au pierdut viata multi palestinieni.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.