Potrivit The Sunday Telegraph, Scotland Yard ar fi patruns in mod ilegal in calculatorul premierului britanic Tony Blair. Uzand de un mijloc specific hackerilor, un virus, anchetatorii au "piratat" bazele de date ale ordinatoarelor din biroul premierului britanic cautarea de probe privind finantarea Partidului Laburist.

Potrivit ziarului britanic, echipa de la Scotland Yard a cerut ajutorul unor experti in informatica specializati in gasirea unor date confidentiale si i-au contactat apoi pe furnizorii de internet pentru biroul premierului, patrunzand apoi cu ajutorul acestora in bazele de date electronice ale guvernului.

Citand surse apropiate anchetei, The Sunday Telegraph afirma ca politia a fost profund frustrata de numarul foarte mic de documente pe care le-a primit, dupa ce a cerut in doua randuri biroului premierului sa transmita toate corespondentele, scrisorile si alte materiale referitoare la afacerea de abuz de titluri onorifice. Si a decis, in consecinta, sa utilizeze alte mijloace - legale - de a obtine accesul la informatii mai ample. "Piratarea informatica" a Downing Street 10 a avut loc inainte ca Ruth Turner, colaboratoare a lui Tony Blair, suspectata de incalcarea unei legi din 1925 care interzice "abuzul de titluri onorifice", sa fi fost arestata, vineri.

Dna Turner, care a fost numita in 2005 directoare pentru relatiile guvernamentale si s-a aflat in contact cu mai multi milionari care ar fi contribuit cu importante sume secrete la finantarea campaniei electorale a laburistilor din anul 2005, a negat orice acuzatie de acest fel.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.