Japonia detinea bomba cu microbi

Bombele atomice lansate de americani la 6 si 9 august 1945 in Hiroshima si Nagasaky au oripilat omenirea, condamnand actul de razboi al SUA. Cu putin timp in urma, Arhiva de Stat a SUA a dat publicitatii o serie de documente care pot pune intr-o alta lumina evenimentul de atunci. Japonia detinea arme bacteriologice si era pregatita sa le foloseasca in al doilea razboi mondial.

Shiro Ishii

Arhiva de Stat a SUA a dat publicitatii peste 100 de mii de pagini din materialele secrete ale unitatii secrete 731 care activa in Manciuria. Conform cotidianului Sankey, aceasta unitate era condusa de generalul locotenent Shiro Ishii si s-a ocupat de crearea armei bacteriologice la ordinul inaltului comandament de razboi nipon. In 1999, la ordinul lui Bill Clinton, in SUA a fost creata o comisie speciala care avea scopul de a cerceta documentele secrete despre crimele de razboi ale unor ofiteri japonezi si nazisti.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.