Prim mnistrul Ucrainei, Viktor Ianokovici, a cerut procurorilor sa instrumenteze masuri impotriva ministrului de externe, Boris Tarasiuk, desper care afirma ca nu mai conduce ministerul.

In apelul sau, premierul Ianukovici afrima ca guvernul sau nu a fost consultat cu privire la o vizita a lui Tarasiuk in Republica Ceha.

Boris Tarasiuk este un aliat al presedintelui pro-occidental Viktor Iuscenko, iar parlamentul controlat de o majoritate favorabila premierului pro-rus Viktor Ianukovici a votat pe 1 decembrie o motiune de neincredere in ministrul de externe.

Tarasiuk s-a adresat justitiei si a castigat in prima instanta, dar verdictul a fost casat pe 10 ianuarie de Curtea de Apel Kiev.

Presedintele Iuscenko declarase destituirea ilegala, deoarece potrivit Constitutiei Ucrainei, ministrul de externe este numit de seful statului.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.