Preotii din tara lui Ioan Paul al II-lea turnau de zor in comunism. Stanislaw Wielgus, noul arhiepiscop romano-catolic al Varsoviei, a colaborat in timpul regimului comunist cu politia politica, au stabilit investigatorii numiti de Biserica.
"Exista mai multe documente care demonstreaza ca parintele Stanislaw Wielgus a declarat ca este gata sa colaboreze, in mod secret si constient, cu politia secreta comunista si ca a inceput acea colaborare", este concluzia unei comisii ce investigheaza trecutul prelatilor polonezi. Stanislaw Wielgus a fost numit arhiepiscop al Varsoviei, de catre Papa Benedict al XVI-lea, la 6 decembrie 2006. Dezvaluirile au fost facute de cotidianul polonez Rzeczpospolita, unul dintre cele mai respectabile ziare de la Varsovia, iar acestea vin cum nu se poate mai prost pentru Wielgus. Chiar maine, acesta va fi uns oficial arhiepiscop.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.