Presedintele francez Jacques Chirac sustine ca razboiul din Irak, impotriva caruia a protestat vehement, "a oferit terorismului un nou teren de expansiune". Intr-o declaratie facuta ieri in fata unor diplomati straini, Chirac a criticat deschis acest razboi, pe care l-a calificat drept o "aventura, declansata in martie 2003 de Statele Unite".

"Asa cum anticipa si cum se temea Franta, razboiul din Irak a precipitat turbulentele, care nu si-au aratat inca pe deplin efectele", a declarat Chirac, conform AFP. In opinia lui, acest razboi "a exacerbat clivajele intre comunitati si a zguduit integritatea Irakului". "Acesta a afectat stabilitatea in ansamblu a regiunii, in care fiecare tara este de acum ingrijorata pentru securitatea si independenta sa".

"Razboiul a oferit terorismului un nou teren de expansiune", a adaugat presedintele francez, in timp ce omologul sau american a asimilat permanent acest conflict razboiului impotriva terorismului.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.