In Italia exista 17.000 de companii cu patroni romani, dintre care 2.730 in Roma
Romania este, de 16 ani, o atractie importanta pentru investitorii italieni, dar interesul incepe sa fie reciproc. Potrivit Camerei de Comert din Milano, in Italia exista 17.000 de companii al caror patron este roman, informeaza agentia italiana de stiri ANSA, citata de Rompres. O cercetare efectuata in iulie 2006 de Ambasada Romaniei la Roma a identificat 375 de firme romanesti active in Italia, ceea ce inseamna ca aproximativ 16.600 sunt companii inregistrate in Italia sau in alte tari si conduse de romani.

Capitala Italiei, Roma, pare a fi preferata investitorilor romani, aici fiind concentrat un numar de 2.730 de intreprinderi cu patroni romani. Orasul Arezzo, situat la 80 kilometri de Florenta, este un alt pol al intreprinzatorilor romani, aici inregistrandu-se cel mai mare procent de patroni care provin din Romania, 1,17%, comparativ cu 0,89% in Roma si 0,87% in Verona. In afara de Roma, provinciile cu cel mai mare numar de intreprinderi romanesti sunt Torino si Milano. Cele 375 de companii inregistrate in Romania provin din toate zonele tarii, cele mai multe dintre ele (88) fiind inregistrate in Bucuresti. Potrivit Ambasadei Romaniei la Roma, acestea sunt concentrate mai ales in nordul Italiei, circa 130 operand in regiunile Veneto, Lombardia si Emilia Romagna.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.