Jacques Chirac ii tine pe francezi in suspans, lasindu-i deocamdata sa ghiceasca daca va mai candida sau nu pentru un nou mandat de presedinte al tarii.
Desi este putin probabil, Chirac si-ar putea surprinde electoratul hotarind sa se inscrie, din nou, in cursa prezidentiala. Nicolas Sarkozy, liderul UMP, principala formatiune de dreapta din Franta, aflata la putere, va fi, cel mai probabil, anuntat candidat al partidului in 14 februarie. Anterior acestei date, membrii de partid pot sa-l voteze pe Internet. El a declarat ca este sustinut de 336.000 de persoane in interiorul partidului. Ideea unei noi campanii la care sa participe Chirac (74 de ani) a pornit de la mesajul transmis francezilor cu ocazia Anului Nou, in care actualul sef al statului n-a facut nici o mentiune la posibila candidatura a lui Sarkozy (51 de ani), subordonatul sau.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.