Presedintele Statelor Unite, George Bush, va prezenta in urmatoarele zile o noua strategie in Irak, potrivit unor informatii aflate de BBC. Discursul presedintelui va include trimiterea de trupe suplimentare, accentul punandu-se pe asigurarea securitatii, nu pe instruirea fortelor irakiene.

Informatia survine pe fondul datelor provenite de la guvernul irakian, care arata ca numarul deceselor cauzate de violente printre civili au ajuns la un nivel record. BBC a aflat de la o sursa din administratia de la Washington ca discursul presedintelui Bush cu privire la Irak va fi rostit probabil catre mijlocul saptamanii viitoare.

Tema centrala va fi sacrificiul si, potrivit detaliilor aflate de BBC, va anunta majorarea efectivelor americane in Irak. Planul risca sa fie extrem de controversat, un senator Republican calificandu-l deja drept Alice in Tara Minunilor.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.