Peste 20 de milioane de oameni si-au votat constructia preferata pina acum, in dorinta de a stabili noile minuni ale lumii.

Turnul Eiffel se bucura anual de vizita a sase milioane de turisti curiosi. Taj Mahal este presarat cu jad, cristal, marmura si safir, transportate la Agra de o armata de 1.000 de elefanti. Stonehenge are de partea sa misterul istoriei si ineditul aparitiei.

Concursul Cele 7 noi minuni ale lumii are ambitia de a aseza aceste constructii in locul Farului de la Alexandria, al Gradinilor suspendate ale Semiramidei din Babilon si in locul surorilor arhitectonice care nu mai exista azi decit cu numele. Pina acum au votat deja via Internet sau SMS peste 20 de milioane de persoane. In faza finala a concursului, oamenii au avut de ales intre 21 de candidate, piramidele de la Gizeh fiind singurele supravietuitoare din lista initiala a minunilor antice. Rezultatele vor fi anuntate la o data semnificativa: ziua a saptea din luna a saptea a lui 2007. Pina atunci, urnele ramin deschise pe site-ul www.new7wonders.com.

Survol peste umanitate

Ideea campaniei New 7 Wonders apartine elvetianului Bernard Weber, aviator, curator, producator de filme (fost asistent al lui Federico Fellini) si coordonator al muzeului Le Corbusier. Elvetianul a lansat in 2000 proiectul unui recensamint al minunilor lumii contemporane cu scopul de a stabili o lista a cladirilor si monumentelor care conteaza realmente pentru mostenirea culturala a umanitatii.

Initiativa lui Weber provine din pasiunea pentru calatorie. "Ma trag dintr-o mica tara din centrul Europei, unde, daca doreai sa calatoresti, erai practic obligat sa treci peste granita. Imediat ce am crescut indeajuns, am descoperit ca excursiile reprezinta una dintre cele mai mari placeri din viata mea. Nu e vorba despre un mod de a evada din viata comuna si plina de rutina, ci despre o aventura care iti permite sa vezi frumusetile de pe Pamint si maretia realizarilor umane", povesteste exploratorul elvetian.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.