Aproximativ 2.000 de opozanti liberali si de stanga au demonstrat sambata in centrul Moscovei pentru "o Rusia fara Putin".
Actiunea s-a desfasurat intr-o piata incercuita de peste 8.000 de militieni si militari insotiti de caini si survolati de elicoptere. "Rusia nu mai este un stat democratic, este un stat politienesc, unde orice manifestatie a opozitiei este considerata drept o amenintare la adresa regimului", a declarat deputatul independent Vladimir Rijkov.

Mitingul a fost condus de fostul campion mondial la sah, Garry Kasparov, care incearca sa-i unesca astazi pe opozantii presedintelui Vladimir Putin. Intr-un fel de replica la demonstratia de sambata, ieri, pe strazile capitalei ruse au marsaluit peste 70.000 de Mos Craciuni si Craciunite, toti simpatizanti ai miscarii de tineret pro-Kremlin "Ai nostri!". Ei au impartit cadouri trecatorilor, au facut donatii caselor de batrani si de orfani. Si tot ieri, tot la Moscova, a avut loc un miting in memoria ziaristilor rusi ucisi. Au participat peste 400 de persoane, multe purtand fotografia jurnalistei Anna Politkovskaia.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.