Senatorul democrat Hillary Clinton si fostul primar republican al New York- ului, Rudolph Giuliani, sunt favoriti in cursa pentru obtinerea de investituiri la alegerile prezidentiale, care vor avea loc in SUA in anul 2008.
Aceasta este concluzia unui sondaj realizat la cererea cotidianului "The Washington Post" si a canalului de televi-ziune ABC. Fosta Prima doamna a Americii a primit cele mai multe voturi, din tabara democratilor. Cu 39% dintre voturile exprimate de alegatori, Hillary Clinton se afla inaintea contracadidatilor sai: fostul candidat la presedintia SUA in 2004 John Edwards si ex-vicepresedintele Al Gore. In tabara Partidul Republican, Rudolph Giuliani, devenit celebru dupa ce a redus criminalitatea in New York, a primit sustinerea a 34% dintre alegatori.

El i-a devansat pe influentul senator John McCain si pe alti doi importanti contracandidati republicani. Sondajul a fost realizat pe un esantion de 1.000 de persoane si are o marja de eroare, de plus-minus 5%


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.