Politia britanica este in alerta, dupa ce a descoperit, marti, trupurile neinsufletite ale altor doua prostituate din Ispiwich. Acestea se adauga celorlalte trei care au fost gasite in zona portului din orasul si-tuat in estul Angliei.

Victimele au fost ucise prin strangulare. Detectivii cred, acum, ca este vorba despre un criminal in serie. Misterul este cu atat mai mare cu cat nu se cunoaste mobilul crimelor. Autorul, pe care presa britanica il compara cu celebrul "Jack Spintecatorul", care la 1888 nu a putut fi prins, identitatea sa ramanand un mister a mai fost imitat de "Spintecatorul din Yorkshire", care a ucis 13 femei, intre 1975 si 1980.

Totul a inceput pe 2 decembrie cand a fost gasit trupul Gemmei Adams. Era doar o simpla crima care nu atragea atentia prin nimic special. Pe 8 decembrie a fost gasit trupul Taniei Nicol, iar lucrurile inca erau linistite. Apoi, a fost gasit trupul Anneliei Alderton, pe 10 decembrie si ipoteza criminalului in serie din Ispiwich a fost lansata in intreaga presa britanica. Trupurile neinsufletite ale Anettei Nichols si Paulei Clennell, gasite, ambele intr-o singura zi, pe 12 decembrie par sa o confirme. Existe cateva elemente comune celor cinci crime. Toate victimele sunt prostituate din Ispwich, toate au fost gasite complet sau partial dezbracate si toate au fost ucise prin strangulare. Mai mult, fiecare dintre victime era data disparuta in momentul gasirii lor. Potrivit surselor din interiorul Scotland Yard, ultimele doua victime fi-gurau in registrul persoanelor disparute inca din 2 decembrie, zi in care a fost gasit trupul primei victime.

Seria de crime a umplut de panica intreg orasul. Politia a primit doar marti 2 199 de apeluri telefonice. La orele serii nu mai pot fi vazut femei mergand singure pe strazi iar lucratoarele sexului nu mai pot fi vazute in locurile lor obisnuite. Politia se teme ca in apropierea sarbatorilor de iarna criminalul "Jack" ar putea lovi din nou. "News of the world" a anuntat o recompensa de 250 000 de lire sterline pentru prinderea lui.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.