Australia deschide larg portile imigrantilor. Guvernul conservator de la Canberra a anuntat primirea a peste 144.000 de persoane in anul care va urma. Dobandirea cetateniei va fi precedata de o examinarea amanuntita care va include un test de limba engleza si unul pentru verificarea insusirii valorilor si a culturii australiene.
Premierul John Howard a raspuns criticilor ecologistilor, din opo-zitie, si a precizat ca acest test nu reprezinta o revenire la asa-numita politica a Australiei Albe, din anii 50, care ii excludea, in principal, pe imigrantii proveniti din Asia. Guvernul a emis o lege prin care durata pentru primirea cetateniei a crescut de la 3 la 4 ani.

Testul va include 30 de intrebari privind Constitutia Australiei, istoria aborigenilor si a colonistilor albi, referitoare la valorile traditionale australiene, precum camaraderia. Howard a respins acuzatiile de rasism si a declarat ca este ingrijorat din cauza tensiunilor religioase si etnice, provocate de reprezentantii unor minoritati. Premierul considera ca "unele minoritati s-au tribalizat" si crede ca aceasta pro-blema a fost provocata de multiculturalismul exagerat practicat de guvernele de stanga.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.