Conflictul dintre presedintele Viktor Iuscenko si premierul Viktor Ianukovici, revenit ieri la Kiev dupa o vizita de patru zile in SUA, se apropie cu fiecare zi de un deznodamand dramatic.
Blocul pro-prezidential "Ucraina noastra" a cerut demisia premierului, suparat de demersul colegilor acestuia de cabinet care nu l-au lasat pe ministrul de externe, Boris Tarasiuk, demis de Rada suprema la 1 decembrie, sa intre in sala de sedinte a guvernului.

Decizia de destituire a fost declarata ilegala de un tribunal din Kiev, iar pentru ca verdictul sa capata greutate, el a fost intarit de un decret special semnat de Iuscenko. In replica, Ministerul de justitie a anuntat ca seful statului si-a depasit prerogativele ordonandu-i lui Tarasiuk sa nu se lase. Pe acest fundal, in scena a intrat Iulia Timosenko. Ea a batut la usa lui Iuscenko si i-a promis sprijin in batalia acestuia cu Ianukovici. Intors acasa, Ianukovici s-a grabit, in acest context, sa-l primeasca pe ministrul rus al apararii, Serghei Ivanov (posibil succesor la Kremlin), venit sa pregateasca vizita presedintelui Vladimir Putin la Kiev si care nu a pierdut prilejul de a declara ca Ucraina nu are ce cauta in NATO. Ba nu, s-a opus Iuscenko: NATO si UE sunt viitorul tarii! Jocurile continua.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.