Oamenii de stiinta de la NASA au anuntat, miercuri seara, ca detin dovezi clare ca, in trecutul recent, la suprafata planetei Marte a existat apa in stare lichida. Dupa ce, in luna octombrie, savantii au primit imaginile, ei au cerut imediat verificarea informatiilor, atat erau de uimitoare detaliile fotografiate in interiorul unui crater.

Imaginile dovedesc ca pe Marte exista un sistem de canale naturale de scurgere a apei, iar asta indica faptul ca in acea zona a planetei a existat apa in stare lichida in ultimii zece ani. "Am sperat, dar n-am stiut sigur"

"Pana acum nu am dispus decat de dovezi ale existentei apei in trecutul geologic indepartat al planetei, dar de acum inainte putem vorbi despre apa in stare lichida, aflata in prezent la suprafata lui Marte", a explicat Kenneth Edgett, un fizician din California.

Comunitatea stiintifica banuia de mult timp ca si azi exista apa pe Marte, dar abia acum a fost dovedita prezenta ei in stare lichida.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.