Cine ar putea crede ca intr-un regim islamist conservator, in care Salman Rushdie este condamnat la moarte pentru ca a scris „Versetele satanice”, cum este cel al ayatollahilor de la Teheran, science fiction-ul lipseste cu desavarsire, se insala.
Iranienii au propriii lor eroi pierduti in viitor printre lasere si galaxii, eroi salvatori ce nu calatoresc pe covoare zburatoare, desi Persia este vestita in lume pentru acest produs, ci conducand sofisticate ozn-uri, accesand mii de comenzi sofisticate prin puterea mintii, nu a degetelor. O astfel de productie este difuzata de Iranian Channel 1 incepand cu 20 octombrie 2006. Ea se numeste "Taramul Fagaduintei", iar povestea pe care o relateaza este arhicunoscuta, lupta dintre bine si rau. Razboinicii androizi ai unei malefice regine galactice, imbracate in negru tronand in intunecatul sau palat numit "Casa Neagra", decorat cu stele iudaice, incearca sa cucereasca universul. Planul lor diabolic este zadarnicit de o fetita, substitutul eroului salvator, care se va lupta sa elibereze miile de planete cazute in robie.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.