Norvegia a scapat si de somaj si de inflatie, scria ieri cotidianul "Le Monde". Economia tarii, nota sursa citata, este in fierbere. Numarul celor fara loc de munca a atins cel mai mic nivel din ultimii 18 ani. Inflatia ramane si ea scazuta.
E un paradox norvegian, concluziona "Le Monde". De trei ani Norvegia cunoaste o conjunctura favorabila, oferita de preturile extrem de ridicate la petrol si gaze naturale, factor determinant pentru acest stat, al treilea exportator mondial de hidrocarburi. Somajul scade constant de mai bine de 13 ani. La o populatie de 4,6 milioane de locuitori, sunt doar 50.200 de cereri de munca. Rezultatul: patronatul se plange de lipsa de personal, absenta mainii de lucru generand pierderi de 8,6 miliarde de euro, desi anul acesta au fost angajate suplimentar 70.000 de persoane, potrivit Confederatiei patronale norvegiene.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.