Cea mai supravegheata societate s-a saturat sa fie mereu sub lupa autoritatilor. Britanicii nu mai vor camere video si biometrie.

Un sondaj realizat de agentia britanica pentru cercetare de piata YouGov arata ca milioane de britanici ar refuza inregistrarea in bazele de date biometrice, lucru care va deveni obligatoriu din 2007, cind vor intra in uz noile pasapoarte si carduri de identitate. "Imi voi face un card, dar il voi distruge in public", a fost reactia a peste 10% dintre intervievati. Multi dintre acestia se tem ca functionarii vor inregistra gresit informatiile despre ei, ceea ce le va aduce deservicii precum blocarea accesului la servicii publice sau la locuri de munca.

Costuri mari, incredere mica

Doar 11% dintre cei intervievati au incredere ca guvernele, de orice culoare, vor gestiona in mod corect bazele de date, iar 82% considera ca ministrii si miile de functionari marunti vor divulga informatiile cu caracter personal. Britanicii se indoiesc si de eficienta noii legi, avind in vedere esecurile si costurile mari ale proiectelor IT initiate de cabinetele britanice. 44% dintre respondenti au declarat ca nu doresc sa plateasca pentru eliberarea unui pasaport biometric, in conditiile in care un exemplar va costa 66 de lire.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.