Armata libaneza a fost desfasurata in forta ieri dimineata, la Beirut, mai ales in cartierul Kaskas, la o zi dupa confruntarile dintre sustinatorii opozitiei si cei ai Guvernului, soldate cu un mort si 12 raniti, relateaza AFP.

n centrul orasului, miscarea de protest a luat amploare iar numarul corturilor ridicate de Hezbollah si aliatii sai aproape s-a dublat, de la 100 la circa 300 in 48 de ore. Circa 30 de transportoare blindate de trupe controleaza caile de acces in cartierul Kaskas, la trei kilometri de centru. Protestatarii s-au instalat la 150 de metri de sediul Guvernului, unde premierul Fouad Siniora si mai multi ministri s-au aflat zi si noapte.

Protestatarii controleaza o singura cale de acces spre sediul Guvernului. Celelalte cai au fost securizate de armata, permitandu-se o activitate libera la sediul Guvernului.

In cartierul Kaskas, ciocnirile au fost provocate de un atac cu pietre asupra unui convoi al Hezbollah care revenea de la un protest organizat de opozitie in centru, potrivit politiei.
Televiziunea Al-Motasadeq, organism al Curentului Viitorului, partidul liderului majoritatii parlamentare, Saad Hariri, armata a arestat trei "agitatori" sirieni care aruncau cu pietre asupra convoiului de pe un pod.

S-au inregistrat focuri de arma, iar un libanez de 20 de ani a fost ucis. Hezbollah nu a reactionat, iar Saad Hariri a lansat un apel la calm cerandu-le sustinatorilor sai sa nu raspunda la provocari si sa coopereze cu armata.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.