Presedintele filipinez Gloria Arroyo a decretat, ieri, stare de catastrofa nationala, din cauza unor masive alunecari de teren ce au dus la moartea a 1000 de persoane si disparitia altor citeva sute.
Adevarate "fluvii" de noroi si resturi vulcanice au coborit de pe coasta vulcanului Mayon (aflat la circa 350 km sud-est de Manila), ca urmare a puternicelor furtuni provocate la rindul lor de taifunul Durian. Cel putin 500 de sate au fost afectate de alunecarile de pamint, care au inghitit deopotriva case si oameni. Doamna Arroyo a anuntat ca un prim ajutor de 20 de milioane de dolari va fi destinat zonelor calamitate. In anotimpul ploios, arhipelagul Filipine este "traversat" de furtuni extrem de puternice. In luna septembrie, orasul Manila a fost afectat de un alt ciclon, Xangsane, care a provocat moartea a o suta de persoane.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.