Casa Alba a primit o noua lovitura din partea presei americane, dupa ce mai multe trusturi importante au decis ca, de-acum incolo, sa se refere la conflictul din Irak cu termenul de "razboi civil", relateaza AFP.

"Am analizat indelung aceasta chestiune", a explicat prezentatorul NBC Matt Lauer, adaugand ca jurnalistii acestui post de televiziune ezita de luni intregi daca sa faca sau nu acest pas, in conditiile in care realitatea din teren arata clar ca in Irak are loc un razboi civil.
Elementul care a inclinat balanta pare sa fie sangerosul atentat de saptamana trecuta de la Bagdad, soldat cu moartea a peste 200 de siiti.

Pentru presa, nu mai este niciun dubiu

De altfel, la sfarsitul saptamanii trecute, numeroase alte ziare au decis sa lase reticentele deoparte. "Los Angeles Times" foloseste de-acum termenul fara ghilimele, in timp ce editorialistul de la "Newsweek" scria ca "nu mai exista niciun dubiu ca Irakul este prada unui razboi civil".


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.